2020 – Kuba

Kuba har länge varit på min res-lista. Av olika anledningar så har det inte blivit av förrän just nu innan ”ni vet vad” slog till. Vi – jag och Kajsa, min goda vän som jag träffade i Mexico för 30 år sedan reste dit i januari och kom hem i börja av februari innan det mesta stängde ner. Ja vi hade tur – och vi hade en fantastiskt fin resa som började i Havanna. Denna stad av myller, bilar, mat (inte alltid så god), rom, glada och vänliga människor.
Vi körde AriBnB på hela resan, skippade de 5 stjärniga all inclusive hotellen som mer kändes som Miami än Kuba. Där var det näst intill omöjligt att ens hälsa på en vän vi mötte på planet ner. Opersonliga och stängda med vakt vid entrén. Usch! Stränderna i Varadero är vackra men området i övrigt tycker jag man kan hoppa över.
Vi hyrde bil och åkte till Trinidad. Där bodde vi hemma hos Ester. Vilken kvinna, hon fixade allt till fördel både för henne själv såklart och för oss. Vi nämnde att vi ville ut och rida. Dagen efter stod det en ”cowboy” i trädgården och det var bara att boka o hänga med.

En häst och jag ute i bergen vid Trinidad.