Resor är min hobby!

Rom

Nyår 2019-2020 tillbringades i Rom i fina Trastevere, privat hemma hos Paola. paola.roffi@libero.it
Alla känner väl till Rom så det är inte så mycket att orda om kanske. Det blev en massa god mat och långa promenader. Förköp till Colosseum och Vatikanen som vi verkligen rekommenderar.
Det finns många svenskar som bor där som guidar på ett fantastiskt trevligt sätt. Vi hade Catarina i Colosseum och Solweig i Vatikanen. Helt makalöst bra. De finns på Facebook i olika Italienforum men även på denna hemsida; https://www.guideirom.com

Trappan i Vatikanen. En fantastisk trappa ritad av Giuseppe Momo 1932.

2019

2019 i Mars bestiger jag Mount Kinabalu. Svårt att beskriva, måste upplevas. Det är en lång fin resa med 20 st Yogisar och en del av våra män där vi reser runt i Borneo under 15 dagar.
Vill man veta mer kan man ta kontakt med https://joyfuljourneys.se/

2018

Cinque Terre – har legat länge på min bucketlist. Nu blev det äntligen av i maj, med goda vänner. Lagom varmt och inte så många turister. Vi bodde i mittenbyn Corniglia vilket var oerhört praktiskt. Vi vandrade och/eller åkte tåg till de andra byarna längs den berömda sträckan, väldigt smidigt.

http://www.cinqueterre.eu.com/sv/corniglia

Juni 2018 Hus i Palma stad en vecka med goda vänner som fixat. En underbar stad för långa promenader, vandring, cykling (fina cykelbanor), god mat och bad. Vi hyrde båt och fick tips av skepparen om en vandring vid Alaró till Castell de Alaró där vi avslutade med en måltid på Es Verger. Rekommenderas.

En Yogaresa i juli till underbara Samsø är också en av denna varma underbara sommars höjdpunkter. En trevlig cykelö, väl värd att besöka.

I september väntar en träningsresa till Rhodos.
I oktober åkte hela familjen till Krakow. Mycket vacker stad och ett besök i Auschwitz var så klart ett måste.
I december får jag möjligheten att åka med Parul Sharma till Indien för att vara med i olika projekt där vi bland annat delade ut filtar till behövande i New Delhi, skolböcker till barnen i de fattigaste byarna mm. https://www.facebook.com/childrensjamghat/?ref=bookmarks
http://pvchr.asia/
Gripande och intressant.

Skolböcker till alla barnen och bindor till de unga kvinnorna samt hälsodag för alla i byn.

2017

Januari gick fort nu är det mitten av februari när jag uppdaterar. Det är långt mellan gångerna och jag gör det egentligen bara när jag tänker på mina resor. Till sommaren ska vi segla i Kroatien, några stycken, några av oss har aldrig seglat, så jag är glad att vi hyrde en skeppare. Mer kommer om denna strapats. Höstens Yogaresa är planerad och bokad, det blir Bali, Ubud och Lemborgan i oktober.
Skönt att ha något att se fram emot i höst.

Juni 2017. Imorgon är det dags för avfärd med Kryssning i Kroatien. Det ska bli oerhört spännande.

Resan från Trogir – ut i den Kroatiska skärgården var magisk – en av de bästa resor jag gjort. Det fina är att komma till små små byar från havet, där vi ankrade upp mot boj och sedan fick delikata lokala maträtter hos närmsta restaurang.

Yogaresa på Bali – varma fina dagar med en viss oro över vulkanen Agung som varit orolig en tid. Vi var 16 st som i sista minuten valde att resa trots detta. Vilket ingen av oss ångrat.

2016

Året i Malmö börjar med en rivstart. Jag får äntligen komma till Sydamerika. Det blir Peru, Lima, Cusco och en utmaning/utmattning, 4 dagars vandring till Macchu Picchu med två härliga väninnor. Svårslaget. Lima var en positiv överraskning.

12970232_1060249637366033_699540831_o

Vi hann även med att visa grabbarna New York innan rapsen började blomma.
Några turer ut till landet har det blivit för att se på det gula guldet. Men staden bjuder på mer grönt och mer mångfald än jag trodde. Att cykla till jobb är en vardagslyx. Sommaren har varit underbar trots kort semester. Vi tog en tur till Split/Trogir där det blev en del cykling, god mat och värme. Nu är vi inne i augusti, det stundar en Malmöfestival, rutinerna är återställda och vardagen rullar på.
Jag införskaffade mig en härlig hybridcykel (Merida) som gör att det är enkelt att cykla nästan 2 mil om dagen. Som vi trivs med detta. Året avslutas med 21 dagar på Sri Lanka. Värme, sol, ännu ett berg att ta sig upp för (Adams Peak).

2015

Blev året då vi sålde vår gård efter mer än 30 år på landet. Ett stort steg. Nytt boende i Malmö där vi trivs förträffligt. Året bjöd på Yogaresa, Grekland och Stantorini och en jul hemma med flytt mellan två boenden. Lite ångestladdat om du frågar mig.

2014

Då blev det raskt februari och snön vräkte in över Skåne några dagar. Kändes lite onödigt. Resorna fortsätter – en helg i Istanbul är redan planerad. Det ska bli oerhört spännande.
Den 6 juni bar det av. Istanbul var en smältdegel så stor att jag inte hade förstått det, trots två guideböcker i bagaget. Väl värt ett besök.
Sommaren 2014 inledde vi med en vecka i Dubrovnik. Äntligen.
Dubrovnik var tvärt emot Istanbul en väldigt liten stad. Det hade jag nog också missat om ärligheten ska fram.
Hösten närmar sig antingen vi vill eller ej. När säden är tröskad på landet där jag bor och marken börjar harvas/plöjas, då är det höst för mig. Oavsett värmen eller så…

2013

2013 är snart slut. Det blev varken Dubrovnik eller Berlin under året. Det blev lite otippat en tripp till Bali. En helt fantastisk upplevelse. Julen får mot min vilja nog tillbringas hemma i det grå vädret vi omger oss med allt som oftast. Det tar emot. Resor berikar och ju fler resor jag gör ju fler måste jag göra – det blir som ett gift. En önskan om ett gott slut o gott nytt år till oss alla.

2012

Min resa till Indien dec 2012 – januari ligger nu bakom mig. Avklarade resor under året är Tjeckien och Mallorca, men jag drömmer fortfarande om en resa till Sydamerika.
Något växthusbygge har jag inte lyckats genomföra, det kom visst ett avlopp emellan. Drömlägenheten till största sonen hittade vi i Malmö vid FolketsPark/St Knuts Torg. Den är underbar.
Nu stundar semester och jag hoppas den blir riktigt lat och ledig. Kanske en tripp till Berlin eller Dubrovnik.